Du kan få en støttesamtale, hvis du er i tvivl

Er du gravid og i tvivl, om du ønsker barn eller abort, tilbyder Holdepunkt gratis støttesamtaler. Det har Mødrehjælpen, som står bag rådgivningen i Holdepunkt, gjort i mere end 30 år. Og vi har derfor stor erfaring i at hjælpe kvinder som dig.

Del din tvivl med andre

Hvis du lige er blevet gravid og det ikke var planlagt, så er din første tanke måske, at det vil være bedst at få en abort. Men også selv om du umiddelbart havde ønsket at blive gravid, kan du tvivlen godt pludselig melde sig.

Tvivl er en meget naturlig følelse, når vi står i en ny og uventet situation. Det kan være godt at dele tvivlen og tankerne med andre. Måske oplever du, at det er svært at dele med nogen tæt på dig? Så kan du overveje at snakke med en uvildig rådgiver i Holdepunkt.

Hvorfor snakke med en rådgiver om min tvivl?

Mange finder en god støtte i at tale med en udenforstående om tvivlen. Du oplever måske, at din partner, din familie og veninder har en holdning til, hvad de personligt synes, du bør vælge, når du snakker med dem om din tvivl.

Derfor kan det være godt også at tale med en neutral person, som har fuldt fokus på dig og dine overvejelser om situationen. Samtalen er et frirum, hvor du får mulighed for at tale åbent om, hvordan du har det, uden hensyntagen til andres holdninger.

Støttesamtalen kan være en vej til afklaring

Med en støttesamtale får du ikke serveret svaret på spørgsmålet ”abort eller ej?”. Holdepunkts rådgivere er uvildige og forholder sig neutrale til, om du skal vælge det ene eller det andet.

Efter samtalen skal du til gengæld gerne føle, at du er klædt bedre på til at træffe dit valg. Rådgiveren spørger ind til nogle af de bekymringer og overvejelser, der fylder dine tanker. Og refleksionerne kan være med til at gøre dig mere afklaret.

Hvordan foregår en abortstøttesamtale?

Støttesamtalerne foregår med socialrådgivere. Deres uddannelse og baggrund gør, at de har indsigt i de mange forskellige forhold, som kan have betydning for dig, dit liv og det valg, du står overfor.

Du får derfor en rådgivning, som har fokus på det, der er vigtig for dig, og som kommer hele vejen rundt om din situation. Målet med samtalen er, at du bliver bedre i stand til at træffe det valg, der er rigtigt for dig.

Læs mere om, hvad der er vigtigt at overveje, hvis du er i tvivl om abort.

Hvad taler vi om under støttesamtalen?

En støttesamtale kan tage op til 1 ½ time, så der er god tid til at komme i dybden og få vendt de ting, du har behov for at snakke om. Vores rådgivere kan både tilbyde støtte i forbindelse med de følelsesmæssige dilemmaer, du oplever, og hjælpe med svar på en række konkrete spørgsmål, som du måske har tænkt over, efter du opdagede, at du var gravid.

Under støttesamtalen kan vi for eksempel tale om:

  • Hvilke muligheder du har for støtte, hvis du gennemfører graviditeten
  • Hvordan du forholder dig, hvis du og din partner ikke er enige om valget. 
  • Hvilke rettigheder og pligter du har i forhold til for eksempel faderskab, forældremyndighed, samvær og børnebidrag
  • Hvordan du bedst håndterer de mange følelser, som fylder
  • Hvordan du kan forholde dig til eventuelle etiske dilemmaer

Har du allerede truffet en beslutning, men har behov for at vende dit valg en ekstra gang, kan en støttesamtale også være en god hjælp.

Du kan også opleve, at du under samtalen får ny viden, som sætter din situation og dit valg i et nyt perspektiv. Du kan få op til to støttesamtaler, hvis du har brug for det.

Sådan kontakter du os

I Mødrehjælpens landsdækkende rådgivning, Holdepunkt, tilbyder vi gratis støttesamtaler ved tvivl om abort. Du kan vælge den rådgivningsform, der passer dig bedst:

Du kan også booke en tid over telefonen til en fysisk aftale i et af vores landsdækkende rådgivningshuse.

Rådgiverne er hverken for eller imod abort – og de fortæller dig ikke, hvad du skal gøre. Men de kan hjælpe med at skabe et overblik over din situation – og de vil forsøge at gøre det mere overskueligt for dig at træffe dit valg.

Du har også ret til en støttesamtale efter en eventuel abort.

Relaterede artikler

Er du gravid – og i tvivl om hvad du skal gøre?

En graviditet kan vække mange følelser i dig. Og særligt hvis den er uventet, kan det føles så overvældende – at du har svært ved at tænke klart og finde ud af, hvordan du skal forholde dig. Her kan du læse om dine muligheder og finde en række spørgsmål, der kan være vigtige at overveje, hvis du er i tvivl om abort.

Del artiklen: